BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Saturday, August 28, 2010

Bazar Ramadhan Setiawangsa...

Semalam nur n Esq berbuka kat umah nenek kat taman keramat..1st time nak berbuka pose ngan Esq kat umah nenek..b4 g umah kitorg singgah kat Bazar Ramadhan kat Setiwangsa..nur tau tempat ni coz adik nur pernah bawak 2 minggu lps..mase tu baru beberape ari pose..die kate bazar ni best dari tmpt lain..(means yg dekat2 ngan umah nenek ye..)..byk pilihan n macam2 de...kuih muih tu xyah cakap la..byk bangat..nur beli kuih sampan(tepung pelite kot org panggil.tapi rase cam de name lain jer..xingat..), roti jala, n karipap pusing..nak beli satay..tapi mcm awal lak..coz kitorg sampai situ kul 4.30pm..

gambo ni nur amik kat google ye..
oleh kerane awal lagi..nur ajak Esq g pasar malam kat Jelatek lak..boleh beli buah tembikai n satay kat sane..tibe jer kat pasar malam tu..nur agak terkejut coz xbyk pun org jual..makan mmg xbyk..yg byk org jual baju,buah-buahan,barang2 kering n basah..maybe org ramai dah g jual kat bazar kot..satay yg b4 ni 3-4 gerai bukak...1 pun xde..kat pasar malam tu nur beli tembikai jer..Esq kate xpe..awal lagi..g bazar lain lak..nur ajak Esq g bazar kat depan kilang Texas Instrument (area Au2)..kat ctu pun xde org jual satay..ssh gak nak cari satay mase bulan pose ni yek...next bazar kitorg g, bazar kat depan jusco Au 2..pun same xde..last skali g balik bazar setiawangsa..coz jam pun dah dekat kul 6..sampai sane jumpe adik n sepupu2 nur (lelaki semua)..so sempat la pesan jgn beli byk2 coz nur n Esq dah beli byk..2nd time g ni..nur beli satay n air kedondong asam boi..kat ctu de 1 jer gerai yg jual air kedondong asam boi..sedap tau..try la..dah la pekat..

1st time g byk bazar dalam 1 petang haha..n ni 1st time gak nur g bazar ramadhan ngan Esq..tahun lepas xberkesempatan coz Esq kene keje kat oversea..Thanks Esq coz sudi g umah nenek n belanjer kitorg..nnt belanje lg yek..


2 comments:

mama zharfan said...

wah, ni sesi terjah bazar ramadhan dgn jayanya ni...anyway, masa me kat Msia, bazar ramadhan setiawangsa tu antara one of my fav sbb byk choice makanan..and kalau byk masa, boleh gi shopping2 kat jusco jugak hehhheheh

nur_eimi said...

ye dgn jayanyerr..bestkan bazar setiawangsa..