BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Thursday, April 21, 2011

a week more to Hong Kong...



tak sabar nyer...berdebar-debar pun de...huhuhu...trip ke Hong Kong ni trip 1st nur g oversea naik flight..b4 ni g Singapore ala hai sebelah jer...berenang pun leh hehehe..coz tak pandai berenang..so kene la g naik bus ngan kawan2 UTM dulu..kisah lame..kisah mase belajar kat UTM skudai....but this time go with my colleagues..bukan g jalan2 yek..atas urusan keje..tapi sambil2 tu mesti la shopipng kan hehe..coz org kate shopping kat sane boleh tahan gak..murah2..


Sebelum pegi tu kene la prepare pe yg patut kan...passport..beg beso hehe..camera (coz nur suke amik gambo..)..baju yg cukup..g tak lame..so tak yah bwk byk2..tak cukup beli jer la bj i love hongkong hehehe baru rm10 org kate..kasut..kene pakai kasut yg comfort coz  akan byk jalan..bukan ms shopping tu jer..ms hong kong gift fair tu pun akan kene jalan byk..coz keluasan fair tu 2 kali ganda midvely and de a few building..huhuhu..selim la kaki i...makanan halal...erm mule2 dulu plan nak bwk makanan dari cni..tapi bile survey byk jer tmpt jual makan halal dkt ngan hotel kitorg duduk (Kow Loon Hotel)..so beli jer la kot..if bwk pun ckit jer la..mcm sup cendawan ker..baby wipe kene bwk gak..coz tandas sane xde air..air botol mineral pun kene bwk tuk basuh..paham2 la negare cine..so handbeg kene la beso nak sumbat mcm2 hihi..pe lagi yek...???? if korg de cadangan ckp la yek...

3 comments:

E K A said...

ya...mineral water bawak byk2...kalu bole berbotol2...air mahal kat sana...have a nice day eimi....sampai kan salam eka pada HK

nak tambah...bawa kompas sesiap...sana takde arah kiblat bagai...unless kalu dok kwns yg ramai islam cam kat kowloon ok kot.kang bila di tanya pada yg non muslim ni buang karan ja.derang tak tau...

Wana Owen said...

Nak pesan tshirt i love h0ng k0ng,nur.samada kaler puteh atau itam.

nur_eimi said...

Eka:..Thanks ye eka...
wana: ok no hal...