BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Saturday, April 9, 2011

Sekinchan Ikan Bakar, Kota Damansara...

Hari ni nur try makan kat kedai sekinchan ikan bakar kota damansara..berhadapan ngan ice  room n dkt ngn giant..nur g ngan sya (housemate)..mase tu tgk lapar bangat..baru lepas g beli mesin basuh n TV kat carefour..de sale..alang2 dah dekat..singgah la cni..sebelum ni tgk jer..tiap kali lalu asyik ckp..'bile la nak rase ikan bakar ni yek...'..so arini terlaksana sudah..

 erm..dorg de wat cabutan bertuah tuk yg makan lbh dr rm100..sape nak try boleh la makan n try...
 ni decoration bahagian dalam..kitorg duk luar coz berangin n terang ckit..
if sape yg tak tahan panas..de bilik makan yg berhawa dingin yek..WiFi pun de..
kedai ni hanye menjual makanan yg bakar2 jer..xde ikan 3 rase ker..steam ker..yd de ikan bakar ..kerang bakar..sotong bakar..lala bakar..selain tu mcm nasi putih, sup sayur, nasi lemak, ulam2 dgn sambal belacan n kicap..keropok goreng pun de..
 ni uncle yg amat mesra n best..die byk ks cadangan kat kitorg tuk pilih...maybe kitorg ni lmbt sgt wat keputusan kot hehehe..lastly kitorg amik ikan siakap yg plg kecik (makan 2 org kot..tu pun  rase byk...)..tapi nur lupe lak rm brp 100g..
selain de ikan keli...nak mkn ikan ni..dah biase sgt makan..nk try yg lain..
ikan pari pun sgt menggoda..tapi nur tak leh mkn pari la...gatal huhuhu...
 ikan kembung n cencaru pun de..tapi ikan mcm ni dah biase sangat..leh mkn hari2..
 ni ulam2 yg de..jantung de..tapi dah abis..kitorg tak ambil pun ulam..tah la..mls lak nak mkn ulam arini..if sape nak..sepiring rm2..di hidang bersame sambal belacan n kicap cili..de lg 1..nur tak tau pe hehe..
 nur minum air feberet..apple asam boi..rm4..sya mnm teh ais laici..rm2..sedap..
 nasi lemak rm2.50..
aduh..kecik jer...sya kate..celah gigi jer...nur rase better amik nasi putih...baru rm1..
 ni la kerang bakar..rm10/500g...ni hargenyer rm10..cukup la tu..2 org jer..
 ni lak udang harimau yg beso..serius besar..amik 2 ekor jer harge rm19..sorg satu..jadi la..tu pun jenuh nak makan bile dah byk2 jenis ni..nasib baik sotong xde..abis uncle tu kate..if tak giler la nak mkn semua..ni pun dah tersandar...pelahan jer makan...
 ni la ikan siakap pilihan uncle mesra tu.. harge rm47..erm boleh tahan gak..sambal die sedap..tapi tak pedas sgt la..if pedas lagi..lagi best kot..or tabur ckit daun kunyit..yumyumyum..
tgk isi nyer yg putih tu..sedap tau..

kesimpulan yg nur leh wat..boleh tahan la..harge pun boleh tahan gak..tapi ok kot tuk kedai ikan bakar kat bandar ni..kota damansara la katekan huhuhu..nsb baik service ok..cepat n mesra..

so kawan2..boleh la cube..nur tak pernah mkn ikan bakar kat sekinchan..so x tau perbezaan nyer..tapi aritu nur de mkn ikan bkr kar pantai remis..erm..sedikit kecewa ngan hidangan nyer..kering..xde sambal...maybe kedai tu jer kot yg mcm tu huhuhu...


3 comments:

Wana Owen said...

so total nur dan sya makan bape rm?..ingat nak bawak parents aku makan kat sini...

nur_eimi said...

total lbh kurang rm87..

syarina azreen said...

rege die masyuk..hhehe