BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Monday, March 21, 2011

Coffee Terrace, Genting Highland...

lame dah tak tulis blog ni..mcm2 bahan de nak share..tapi mase xde..but malam ni nur cuba tuk tulis..bermula ngan crite nur g genting highland..tak plan pun nak g..xde dlm plan tahunan pun..tibe2 jer en. Esq ajak nur g genting..nur per lagi..ok la hehehe..bab jalan ni suke sgt...kitorg beli tiket kat One Utama..ramai yg tak tau..meh cni nur beritau..if sape yg duk area kota damansara..boleh g naik bus kat one utama..lagi dekat if nak g ker KL central..kat mane nak beli tiket..kat kaunter Go genting yg terletak dkt ngan subway restaurant..

perjalanan untuk seorang RM47..tiket bus pegi n balik...tiket skyway pegi n blk..tiket theme park outdoor or lunch buffet at coffee terrace ..so nak pilih mane ni..oleh kerane nur n esq dah pernah naik semua yg boleh naik kat outdoor..kitorg amik pakej buffet..lagi pun berbaloi..maklum la..makanan kat genting mahal..

kitorg naik bus kul 9 pagi..sampai kat skyway around kul 10 gak..sampai betul2 kat atas tak ingat..best nyer dapat hurup udara nyaman n sejuk..tapi harap maklum la if g weekend..mesti la ramai org..terutama org cine..so 1st thing yg kitorg wat..beli tiket tuk masuk snow world..selame ni g genting tak pernah pun masuk..but aritu mmg dah pasang niat nak masuk..walaupun tau xde pe sgt..kitorg beli tiket tuk belah petang..kul 3.30-4.10..tiket masuk rm 20/person...buffet start kul 12..so sementara nak abiskan mase..kitorg g main game yg pakai credit tu..huhuhu..tak berape bertuah la..if tak mst dpt bwk blk teddy bear..pastu tak tau lak leh kumpul tiket kuning byk2 n tukar brg mcm teddy bear..huhuhu jahil tul..tak pe la..lps ni dah tau camne nak dptkan bear...

next was Coffee Terrace restaurant..
 
 

kat sini sgt la byk makanan...ni yg nur n esg amik baru ckit..ckit ni pun semput nak makan..tapi puas hati la..de pelbagai jenis makanan...malay, asian, japan, Chinese, nyonya, western..if nak listkan makanan nyer byk sgt..nur suke ngan tempat ni..penyediaan nyer pun menarik..mmg puas hati..if beli pakej buffet jer rm53..mahalkan..but if beli under pakej go genting..baru rm47..tu pun termasuk tiket bus n skyway..berbaloikan....

lepas makan (perut sgt full sampai nak jalan pun ssh..)..g solat n jalan2 samapi kul 3 lbh..pastu msk snowworld...syok nyer bile cakap berasap..tak silap nur dalam tu -7 oC..mmg sejuk..best ker???biase jer..coz tempat tu kecik jer..if besa n byk bende leh main dlm tu lagi best kot...

ok la disini saje cerita nur buat kali ni..coz dah ngantuk..esk crite pasal bende lain lak k...

 


2 comments:

MizZ eYka Bbabo~~ said...

haha..bru twu ke cam ne nk dpt bear..?? nk tgk ika nye callie..??
kte nak ajk ika g genting..xde pon..!!

nur_eimi said...

aritu pegi tak plan pun..tibe2 jer esq ajak..nnt la bile de ms nnt...