BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Wednesday, May 18, 2011

Diari...makan2 di Hong Kong..

kali ni nur nak crite pasal makan2 kat hong kong..agak ssh gak nak cari halal food yg kene ngan tekak melayu ni kat hong kong..byk nyer makanan pakistan..1st day kitorg makan kat akid yg dekat ngan hotel..name kedai tu Alibaba..
 kebanyakkan kedai makan kat ctu xde meje n kerusi..coz kedai nyer kecik sgt..tapi de la 2-3 kedai yg de.tapi mahal la..alibaba ni jer nampak yg biase ckit n de kerusi meje..tu pun sempit..xkisah la jnj dpt makan..
 ni antara menu yg de..roti2 mmg byk la..lauk pun kari2 bagai..
 ni nasi beriyani n kari ayam..harge die HKD55..tapi byk leh makan 2 org..so nur kongsi ngan k.diela..jimat..pastu nur order air apple then die kasi percume air mineral 1 botol..ok la tu..harge jus apple tu HKD20..
after makan, kitorg g kedai sebelah beli sim kad..senang nak call malaysia..walaupun 3 hari..tapi jimat pakai no HK dari pakai no malaysia..sebenarnyer lupe nak wat rooming..

sebelah malam kitorg g makan kat istanbul kebab..
 nur rase roti ni mmg fames kat kedai tu kot..yg pasti kitorg masuk jer kedai tu..turus rase mcm nak makan roti tu bile nampak..besar..besar mcm roti nan tapi tebal..
 yg pasti makan suku pun dah kenyang..kitorg order chicken kebab tuk makan ngan roti tu..
nur try die punye Turkish tea..erm..biase jer..mcm teh biase..cume warne die pekat tapi rase tak la pekak mcm teh pekat yg kite selalu wat tu..
nur tak ingat harge tuk satu2 makanan tu..tapi total makan mlm tu lbh kurang HKD150..if kat malaysia ni..makan beso name nyer..


1st day jer makan mcm ni..2nd n 3rd day dah makan kat bilik..makan meggi n roti yg kitorg bawak..duit yg company kasi tuk makan leh gune tuk shopping hehehe...




1 comments:

Wana Owen said...

sampai ke hong kong nur bawak sweater belang2 nur tu ek..hehe...