BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Friday, January 13, 2012

Checklist perkahwinan...


amik kat google...cute lak tgk...

Sajer jer gatal wat checklist kat blog ni...mane tau korg de bende nak tambah...tapi wedding nur wat biase2 jer..budget wedding org kate...checklist ni nur amik kat tenet..tapi nur de tkr2 ckit ikut pada plan wedding nur la..Kitorng wat 1 majlis jer..Means wat sekali..Jimat hehehe..


NIKAH/ KENDURI


1. tema 

2. Catering
3. kad kawin
4. lantik mak andam 
5. hiburan (kompang, DJ, lagu2)
6. Doorgift (tgl nak buat jer...tak sabo..)
7. lantik pengurus kewangan
8. lantik pegawai penyambut tetamu
9. lantik pegawai pengapit
10. cameraman
11. Hantaran. (dah beli tgl nak wat gak...)
12. medical check up (HIV) 
13.Aksesori/perhiasan semasa majlis
14.Dewan
15.Meja pengantin
16. kursus kawin
17. Borang Nikah (Lelaki /Perempuan)
18. Cincin/Gelang 
19. Makanan Masa Nikah
20. Tok Kadi
21. Doorgift Masa Nikah (tgl nak buat jer...tak sabo..)





4 comments:

rDnA said...

Tak lama lg..fuhhhh berdebar2 x?rs cam ok dh checklist tu..

nur_eimi said...

wajib berdebo..tapi tak sabo nak selesaikan semua...pening nak pk..selagi tak selesai...tak tenang idup...

Wana Owen said...

mcm nak tolong2 lak nur wat door gift.hehe

KHai said...

Info yang sangat menarik bagi mereka yang dah nak kahwin nanti... :)

Entri Terkini :
Checklist Persiapan Perkahwinan Bagi Anda Yang Dah Nak Kahwin