BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Saturday, May 29, 2010

Kek Batik...

Arini terajin lak wat kek batik...lame x wat sebarang kek..agak bz kebelakangan ni..cuti2 ni pe lagi..so nur pilih kek batik la..coz mudah nak wat..barang pun mudah nak dapat..kedai runcit kat umh pun de jual..

Sebenarnye dalam simpanan nur, dah de 2 jenis resepi kek batik..tapi xtau nape gatal nak search lg kot2 jumpe resepi yg lain yg lg mudah or best..(ala semua pun lebih kurg jer...).. tanpa di  duga nur terjumpe resepi 'Kek Batik Feqah'

Kek Batik Feqah (1/2 adunan)
1/2 tin susu pekat
1/2 buku butter
1/2 cwn milo
1/4 cwn serbuk koko
2 'rows' biskut marie (1 peket 350g)
2 biji telur

ukuran kek batik : 21x16x3.5cm 



 yg best nyer..Feqah ni siap buh gambo care nak wat lg..lagi memudahkan sape yg baru2 nak belajar wat kek batik..amat membantu...coz care pembelajaran yg agak berkesan adalah dari arahan yg di sertakan gambo..so xde la org teragak2 or silap...betul x????? tu pendapat nur la..



nur nak letak gambo kek batik yg nur wat..tapi duk dlm peti lg..nnt nur upload..punye la xsabo nak kongsi pasal resepi ni..tu yg xsempat2 tgu kek yg nur wat siap..ala same jer rupe nyer...yg penting rase die tu..k la selamat mencube yek...

3 comments:

M a W a D D a H said...

sedapnya kek batik..adah pernah wat gak...lalala

ciEk NiENa said...

owh,kek batik... feberet ciek nie.. nak try la wat nanti.. huhu.

Cikseri (^_^) said...

wahh...skenyer kek batik...
:)